Topprestaties in Jönköping met een AG win en een sterke finish in de Iron Man van Thun

10-07-2023

Ongeloof troef en vele berichten in onze whatsapp door alle teamleden die de IronMan tracker aan het volgen waren afgelopen weekend. 

Michael haalde opnieuw de meet in zijn tweede triatlon op de volledige afstand, maar hoorde de magische woorden "Michael, you are an Iron Man" voor het eerst. In het prachtige Thun zette hij namelijk een sterke prestatie neer door de Iron Man met vele hoogtemeters en tropische omstandigheden af te ronden in 11:57:42. Het fietsparcours schijnt er letterlijk en figuurlijk adembenemend te zijn, de meer dan 1800 hoogtemeters moet je er natuurlijk wel bijnemen. Hij is het 19e lid die een Iron Man finisht in teamtenue. Deze zomer zullen we de kaap van 20 overschrijden, met Steffen in Vitoria-Gasteiz en Justine en Thomas in Vichy.

Diezelfde Thomas bewees dat hij er helemaal klaar voor is in Zweden. Samen met zijn vader, Aaron en Jana nam hij er deel aan de halve Iron Man van Jönköping. Als vijfde in zijn agegroup kwam hij uit het water met een tempo van 1:37 min/km. Sterk, maar het sterkste moest nog komen. Bij het fietsen (39,3 km/u) raapte hij alle leeftijdsgenoten op en snelde hij tijdens het lopen (4:01 min/km) naar een eindtijd van 4:21:29. Goed voor een age group win een zesde plaats in het algemene klassement! Hij heeft iedereen verbaasd, inclusief zichzelf. De heel gelukkige mama was schijnbaar emotioneel blij met de bloemen van zoonlief.

Jana snelde dankzij de lokale support van haar broer met 5:30:03 dan weer heel sterk naar een vijfde plaats in haar age group. Net als de twee mannen was ze heel sterk in het fietsen en het lopen.

Aaron finishte ook heel sterk met 4:43:03, wat een twaalfde in zijn age group opleverde. Onze beer heeft heel hard gefietst op het golvende parcours en had nog Sanas fuel genoeg in de tank om een mooi looptempo aan te houden.

Zeer knappe prestaties!

(Binnenkort een instagram post met de professionelere foto's)