ORGANISATIE & TRAININGEN

Organisatie

De organisatie en het beleid van ons team waardeert duurzaamheid enorm. Daarom is onze interne werking gesteund op vele vrijwillige initiatieven van verschillende leden en worden sommige trianingen georganiseerd in samenwerking met andere sportverenigingen uit het Gentse.

Voor de loop- en coretrainingen werken we samen met CLUB 9000. Net zoals voor de after work ride op donderdagavond.

Voor het open water zwemmen in de Blaarmeersen werken we samen met 3 kant, Mr. T. triathlon Gent en SMO triatlonteam.

Trainingen

Onze trainingsmomenten worden hoofdzakelijk in het Gentse georganiseerd, wat niet wil zeggen dat er soms uitgeweken wordt naar een andere locatie. Bijvoorbeeld voor een fietstraining in Pays des Collines of een trailloop in de Vlaamse Ardennen met vertrek aan de Hotond. 

Iedereen kan zijn persoonlijk trainingsschema afwerken binnen de beperkingen van de groep. Zo kan je zeker blokjes doen tijdens een fietstraining, maar rijdt de groep wel een vaster tempo.  

We proberen de trainingen zo consequent mogelijk te organiseren doorheen het ganse jaar. Met ons clubhuis lukt ons dit ook voor de fietstrainingen bij slecht weer.

Alle trainingen worden gepland in Spond, waarbij iedereen de zondagavond een invite krijgt voor de week die komt. De invite in deze app bevat ook de gpx file of het trainingschema van de zwemtraining. Ze vinden zoveel als mogelijk plaats op vaste tijdstippen, al verschillen die wel tussen zomer en winter.

Dinsdag

  • 19.00 core training in CLUB 9000
  • 20.00 social run met CLUB 9000
  • 21.00 - 22.00 zwemtraining met techniek trainer Pieter in de Rozebroeken (oktober - mei)

Woensdag

  • 19.00 - 20.30 open water zwemmen in de Blaarmeersen (mei - september)
  • 20.30 - 22.00 zwemtraining met techniek trainer Pieter in de Rozebroeken (oktober - mei)

Donderdag

  • 19.00 - 21.00 afterwork ride met CLUB 9000, in de winter op de rollen

Zondag

  • 9.00 - ... lange fietstraining