Vichy kleurde BMTT geel

21-08-2023

Met een hele delegatie aan atleten en supporters waren we afgelopen weekend aanwezig op het Iron Man evenement in Vichy.

Met 8 deelnemers op de halve en 5 op de volledige kleurden we beide wedstrijden al mooi BMTT geel. We zouden daarbij makkelijk kunnen starten met het beschrijven van de knappe prestaties van de atleten. Maar mooier zou zijn om te starten met onze supporters. Zij waren nog talrijker en kleurrijker. De sfeer werd door hen gemaakt en dat haalde zelfs de lokale krant (link). "Les Belges sont formidables, nous les aimons", zeiden de omroepers meermaals. Voor de volledige Iron Man verplaatste de omroeper zich zelfs naar de plaats waar onze supporters stonden om er mee te genieten van de vibes.

Voor de meeste atleten op de halve was het het eerste evenement van Iron Man en voor sommigen zelfs de eerste halve triatlon. Helaas voor Julie was het niet het gedroomde debuut. Haar wedstrijd zat er al op na 20 km nadat haar ketting brak. Gelukkig bracht de bezemwagen haar tot bij de supporters waar snel getroost kon worden. Haar trainingsmaatje en lief, Michiel, heeft de finish wel gehaald met een goed gevoel en de smaak naar meer.

Ellen en Bob hadden beiden ook wat pech met een lekke band. Gelukkig konden ze alletwee verder en was het desondanks het tijdverlies duidelijk genieten.

Zonder pech en ook ongelooflijk sterk bereikten ook Inti, Klaas, Laurent en Louis de finish.

Na een gezellige avond Marrokaans stonden de atleten van de halve bij de supporters aan de andere kant van het lint. Want op zondag moesten de mannen en vrouw van de volledige aan de bak. Voor Justine en Thomas werd hun debuut zeker heldhaftiger gemaakt met een temperatuur van 35°C!

Echter waren het de niet-debutanten die meer last hadden van de warmte. Terwijl Thomas (4e en 20e algemeen) en Justine (2e) naar een toptijd in hun age group knalden, hadden Geert, Tim en Pieterjan duidelijk meer last van de warmte. Voor hen was het langere en zware dag. Maar het doorzettingsvermogen om toch maar die finish te halen heeft geloond. Want samen sprokkelden ze voldoende punten bijeen om overtuigend het ploegenklassement te winnen. Een prijs voor het ganse team en zijn supporters. Eentje om enorm trots op te zijn.

Bedankt aan iedereen! Organisatie Iron Man, teammaatjes, supporters, sponsors, ... jullie hebben dit weekend fantastisch gemaakt!