Hete triatlon van Kortrijk

17-06-2017

Alweer een zonovergoten zomerdag! Op de bordjes stond er 31°C! Niet de ideale omstandigheden om een nieuweling in de triatlonwereld te dopen... Maar Barbara heeft zeker haar mannetje gestaan en een knappe prestatie neergezet!

Eén van onze sponsors is gevestigd in Kortrijk, Orthovano, en omdat zij ook in trio deelnamen aan de wedstrijd konden Barbara en Pieterjan het niet laten om TRTeam te vertegenwoordigen op deze toch wel mooie triatlon. Barbara en Pieterjan zijn trouwens zeer tevreden klanten van hen, want zij worden dagelijks ondersteund door de goede steunzolen van Orthovano!

Barbara had een goede start bij de vrouwen en kwam na 20 minuten uit het water. Bij de mannen was het een massastart en dan komt het erop neer om de juiste positie te kiezen. Dit had wat beter gekund voor Pieterjan. Hij lag wat slecht en ging helemaal buitenom, waardoor hij met geen super tijd uit het water kwam, 19:34.

Het fietsparcours was super mooi, maar zeker niet plat. Na de aankomst wist Barbara te vertellen dat ze wel tien keer 'dood' is gegaan op de fiets.

Het lopen in de binnenstad was prachtig, maar het was 'vechten' om in de schaduw te lopen. De twee bruggen pal in de zon waren voor veel atleten dan ook telkens een zwaar obstakel.

Met een 02:45:33 heeft Barbara zeker geen mal figuur geslaan in haar eerste triatlon, in tegendeel! Op naar de volgende!

De 02:21:43 van Pieterjan was ook geen slechte prestatie.

Uitslagen kunnen hier bekeken worden.